En bane har fødselsdag

posted in: Uncategorized | 0

Jernbanen mellem Vojens og Haderslev blev indviet i 1866. Persontrafikken blev indstillet i 1974. Banestyrelsen, som den hed dengang, lukkede banen den 1. januar 2001, hvormed også godstrafikken ophørte.

På trods heraf blev der kørt med veterantog på banen, og bl.a. Aabenraa Veteranbane kørte på strækningen hver sommer i årene 2000 til 2004.

Efter at KLK havde kørt juletoget i december 2004 blev banen definitivt lukket.

Lokale kræfter arbejdede herefter hen imod en genåbning af strækningen som veteranbane. Anstrengelserne bar frugt, og genåbningen kunne fejres med en indvielsestur den 13.7.2011. Foreningen Veteranbanen Haderslev-Vojens overtog brugsretten og blev dermed infrastrukturforvalter, med alt hvad dette indebærer af administrative og praktiske forpligtelser.

Sidenhen har der jævnligt kørt veterantog på strækningen, og det gjorde det naturligvis også til fejringen af 150-årsdagen, hvor DSB-Museumstogs K563 med 4 stålvogne kørte på strækningen. Desværre var tilslutning fra publikum ikke overvældende, hvilket formentlig skyldtes 1.maj, konfrmationer m.m.

Toget er her fanget ved put-and-take-søerne lidt udenfor Haderslev, hvor K-maskinen gemmer sig under en selvproduceret “fotosky” 🙂

Alle billeder er som altid beskyttet af loven om ophavsret og må ikke benyttes andetsteds uden min tilladelse. Enhver overtrædelse vil blive retsforfulgt.