Med påske-særtog til Schönberger Strand

posted in: Uncategorized | 0

Traditionen tro kører veteranjernbaneklubben VVM i Schönberger Strand sit påske-særtog fra Kiel til netop Schönberger Strand.

Foreningens lokomotiv nr. 5 havde bragt stammen med de historiske vogne til Kiel-Süd, hvor en BR 218 overtog toget det sidste stykke ind til Kiel hovedbanegård. Grunden til dette er, at nr. 5 ikke er udstyret med sikringssystemet PZB 90, som er obligatorisk for kørsler ind til Kiel.

Efter ankomsten til Kiel Hbf rangerer Lokomotiv nr. 5 vognene ud i risten, hvor 2 n-vogne skal kobles på. Rangerbevægelser må gerne køre uden PZB.

Ca. halvvejs til Schönberg standser toget på fri bane ved Trensahl. Påskeharen (i form af klubmedlemmer og den lokale købmand) har ‘gemt’ nogle påskeæg på en tilstødende eng, som børnene så kan lede efter.

Mens ungerne leder efter påskeæg, har mor lidt tid til at kigge på den røde maskine – eller var det lokomotivføreren, hun hilste på?

Efter en halv times ophold i Trensahl fortsætter toget mod Schönberger Strand.

Toget kører gennem meget landlige områder ved landsbyen Passade.

Efter omløb er toget klar til at køre tilbage til Kiel. Lokomotiver af denne type kommer kun yderst sjældent til Schönberger Strand. Det er dog planen at betjene strækningen med Lint-motorvogne som en forsøgsordning under Kieler-ugen til sommer.

Foreningen VVM har i Schönberger Strand indrettet et jernbane- og sporvognsmuseum. I dagens anledning kørte denne forhenværende Hamborg-sporvogn, her foran stationsbygningen.

Der er lagt ca. 1.200 meter sporvogns-spor med 1.100 og 1.435mm sporvidde.

Hamborg-spovognen kommer her tilbage fra sin runde på vej mod stationen.

Til sommer er det igen muligt at køre fra Kiel til Schönberger Strand med “Strand-Express”. Museet er bestemt et besøg værd. Flere informationer på foreningens hjemmeside.

Placeringen på verdenskortet vises her med lidt hjælp fra Google: