Skiekspressen – hvor blev den af?

posted in: Uncategorized | 0

I dag skulle sæsonens sidste Skiekspres køre det sidste hold skiturister tilbage til Danmark. Sæsons sidste tog skulle selvfølgelig fotograferes, og derfor tog jeg opstilling samme sted som sidste uge, denne gang også bevæbnet med “filmkamera”. Og så gav jeg mig til at vente….

For at gøre en lang historie kort: Toget dukkede aldrig op 🙁 Ifølge bane.dk var der tale om “materiel-fejl” og en fosinkelse på 2 timer 14. Ud fra hvad der kom kørende i stedet for EA og liggevogne, formoder jeg at passagererne i Padborg skulle skifte over i 2 ER-sæt, og at liggevognene blev kørt tilbage til Langenfelde af den samme maskine, som kom med dem. Ifølge Drehscheibe-Online har det været 113 267, en rød presfolde-E10.

De to-en-halv kolde timer på skrænten i Hovslund var dog ikke helt forgæves. Jeg fik dækket mit ‘friskluftsbehov’ mere end rigelig, og lidt billeder blev det da også til.

HectorRail 241 003 ‘Organa’ kørende nordpå med en pæn lang slæber.

Og det samme på film med en masse vindstøj:

En anden interessant ting man kunne observere, var dette her. Hvad forgår der her:

En DBSRS-185’er kører sydpå i det østlige hovedspor med en pæn lang slæber med vel nok 100 km/t. I det vestlige hovedspor kommer IC’en mod Sønderborg blæsende med 160-180 km/t. Slæberen bliver indhentet og overhalet, uden at de to generer hinanden – pigerne og gutterne i Fredericia har virkelig styr på det dér med at bruge vekselspordriften aktivt!