Veterantog og gods-omkørsel

posted in: Uncategorized | 0

To “events” har i denne tid fokus hos de “ferroviale”, nemlig sommerens veterantogskørsler og godstogene over Tønderbanen.

Lad os begynde med veterantogene. Veterantog Vest, som holder til i Bramming, kørte deres “Bamsetog” fra Bramming til Lunderskov og retur. Bamsetog, fordi børn under 12 år kunne komme med gratis, hvis de medbragte deres bamse 🙂 (.. og en voksen ledsager).

På trods af typisk dansk sommervejr (blæst og regn) var der pænt mange rejsende med toget, som her lige har forladt Lunderskov på vej tilbage til Bramming.

Sydjyllands Veterantog kørte traditionen tro på Haderslevbanen. Også her finregn, men mange passagerer i toget. Godt for veterantogsforeningerne!

Som måske bekendt er strækningen mellem Vojens og Vamdrup spærret i tre uger hen over sommeren pga. udbygning til dobbeltspor. En del af godstogene bliver i denne periode kørt over Bramming-Tønder-Niebüll.

Mens ex-sovjetiske “Ludmilla’er” (BR 232 og 233) trækker togene på Tønderbanen til og fra Esbjerg, bliver togene fra Esbjerg og videre til Fredericia trukket af MZ.

Her lykkedes det endda at fange en af MZ’erne i solskin kort før Lunderskov.